· 

Aquarel in het interieur

Ik was lekker aan het scrollen op Pinterest toen ik een afbeelding zag van een muur die de look had van een aquarel schilderij. Dit vond ik direct super stoer er uitzien! Ik raakte geinspireerd en ben meerdere afbeeldingen gaan zoeken. Om deze inspiratie met jullie te delen, voeg ik hieronder een aantal afbeeldingen voor wat ideeen. Het schijnt een trend uit 2015 te zijn geweest, maar deze is blijkbaar nooit bij mij terechtgekomen. Wellicht ook niet bij jou, dus neem vooral een kijkje. 

Bron: apartment34.com
Bron: apartment34.com

Aquarel is een schildertechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van waterverf. Door de verf te verdunnen met water wordt de kleur lichter waardoor je onder andere leuke abstracte effecten kan creeren. Om niet de gebruikelijke muurdecoratie op te hangen, zoals een schilderij, doek of een paar planken, kun je ervoor kiezen om deze aquarel-creatie direct op de muur te plaatsen. 

Bron: hemtrender.se
Bron: hemtrender.se

Uiteraard kunnen de creatievelingen onder ons zelf aan de slag gaan en een aquarelschilderij met de hand op de muur schilderen. Als je dat kan, is dat natuurlijk super tof en zet ik mijn pet af voor je! Op die manier creeer je natuurlijk helemaal iets unieks. Voor de minder creatieve mensen zijn er gelukkig ook andere opties. Zo kun je ook behang met een dergelijke aquarel print bestellen en ophangen, www.muralswallpaper.com is daar een voorbeeld van. Zo zullen er ongetwijfeld andere verkopers zijn. 

Bron: www.thelifecreativeblog.com
Bron: www.thelifecreativeblog.com

Persoonlijk denk ik dat je een dergelijke muur in vrijwel alle verschillende soorten interieurs kwijt kan. Doordat je de kleur en uitbundigheid van de aquarel-creatie zelf kunt bepalen, kun je het compleet afstemmen op jouw eigen interieur. Gebruik harde 'overgangslijnen' om een robuuste vibe te krijgen, maar laat de kleuren vloeiend en 'vlekkeloos' in elkaar overlopen voor een zachtere uitstraling. Door een opvallende kleur te kiezen, kun je van de muur een feature van de kamer maken. Gebruik echter zachte en lichte kleuren om warmte in een kamer te brengen. Oftewel, oneindig veel mogelijkheden!

Bron: sstephcc.tumblr.com
Bron: sstephcc.tumblr.com

Vind jij dit net zo stoer als ik? Zou jij zo'n muur ook wel in jouw huis willen? Voor welke kamer zou je dan kiezen? 


Reactie schrijven

Commentaren: 0