· 

Harmonie tussen beton en hout

Je ziet tegenwoordig steeds vaker dat beton, of een betonlook, gebruikt wordt in het interieur. Dit zie je het meest in badkamers en keukens. Echter mag het interieur de laatste tijd wat rauwer zijn waardoor je het nu ook steeds vaker terug ziet komen in woonkamers en accessoires. Beton hoeft absoluut geen kille uitstraling te geven. Je kan eigenlijk alle kanten op met beton, juist omdat het zo neutraal en divers is. Persoonlijk vind ik de combinatie met hout ontzettend mooi en harmonieus. Het zijn beiden natuurlijke producten waardoor het erg goed samen gaat. Ze houden elkaar goed in balans doordat het beton rauw en grof is, maar het hout subtiel en zacht is. 

Keukens

Het betonnen aanrechtblad zag je al een tijdje in de showrooms van keukenspeciaalzaken en daardoor dus ook in interieurs. Echter zijn er tal van mogelijkheden om beton in keukens te gebruiken. Je kunt het grof laten en combineren met donker en robuuster hout om een stoere uitstraling te creeren. Daarnaast kun je er voor kiezen om het beton glad af te werken en te combineren met een lichte en fijne houtsoort. Hierdoor ontstaat eigenlijk een hele zachte uitstraling. Gooi er wat planten bij en je keuken is helemaal 'zen'.

Badkamers

Beton is tevens een goede oplossing voor vloeren, wanden en meubelen in de badkamers. Het heeft geen voegen, waardoor het een strak design heeft. Het is waterdicht, makkelijk schoon te maken en dus hygienisch. Als je de vloer grof houdt, voorkom je tevens de aanschaf van een antislipmatje in de badkamer. Win-win zou ik zeggen.

 

Vloerverwarming

Een betonnen vloer wordt steeds populairder in het interieur, wat natuurlijk erg logisch is met zo'n strakke en universele uitstraling. Toch zou je je misschien afvragen of het nou wel zo fijn is om een koude, kille vloer te hebben in je woonkamer. Veel mensen worden hier niet erg warm van en kiezen daarom voor een betonlook vloer. Anderen willen toch graag echt beton hebben liggen en kiezen er eventueel voor om het te combineren met vloerverwarming. Zo'n radiator boven een strakke betonnen vloer gooit natuurlijk ook een beetje roet in het eten. Indien je kiest voor vloerverwarming, moet je wel rekening houden met een aantal factoren. Een betonnen vloer is namelijk erg gevoelig en zet gemakkelijk uit. 

  • Om scheurvorming te voorkomen moeten uitzetvoegen op de juiste plaats voorzien worden.
  • De minimale dikte van de vloer moet 10cm zijn.
  • Nadat de vloer gestort is, kun je hem het beste 3 tot 4 weken laten drogen alvorens je de vloerverwarming langzaam aan zet. 

Voor meer informatie over een betonnen vloer, verwijs ik je graag naar www.betonvloerinfo.nl

Accessoires en meubelen

In principe kun je beton natuurlijk in allerlei vormen gieten. Daardoor is het erg goed te gebruiken voor accessoires of meubelstukken in het interieur. Bovendien kun je verschillende structuren aanbrengen aan het beton doordat de structuur van de mal overgenomen wordt. Heb je bijvoorbeeld een houten mal, dan is het resultaat dus een houtnerf in het opgedroogde beton. Uiteraard kun je beton ook gewoon glad laten.


Reactie schrijven

Commentaren: 0