· 

Je persoonlijke jungle in huis

Al enige tijd geleden is de spiegel die op onze eettafel tegen de muur stond kapot gevallen, doordat onze Bengaalse katten er enthousiast en fanatiek langs renden. De vorige spiegel kwam uit de inboedel van mijn vriend en ik was er eigenlijk al niet zo'n fan. Misschien heb ik dus de katten wel stiekem een extra snoepje gegeven voor het kapot maken hiervan. Uiteindelijk resulteerde dit wel in een lange periode van een kale plek op de muur en tafel. En zoals dat met elk stukje ruimte gaat, werd dit vanzelf gevuld met rotzooi (lees: post, gereedschap, bonnetjes en ander papierwerk). Pas was ik er helemaal klaar mee en bedacht ik me de eettafel eens goed aan te pakken. Ik wilde de rotzooi weg hebben en er een stukje sereniteit voor terug brengen. Ik ging dus op zoektocht.

Inspiratie

Wat ik in de blog 'Harmonie tussen beton en hout' ook al schreef, vind ik de combinatie van rauwe en fijne natuurlijke producten erg mooi. Dit wilde ik dus graag toepassen op de houten eettafel. Ik had al een goed beeld in mijn hoofd van wat ik wilde, nu alleen de producten nog zien te vinden. Waar ik minimaal naar op zoek was:

  • een spiegel met een industriele of vintage uitstraling
  • plantenpotten van beton
  • manden van natuurlijke vezels
  • planten

De producten die ik uiteindelijk heb kunnen vinden, vind je hieronder in de afbeeldingen.

 

Waar ik erg goed geslaagd ben is Maisons du Monde. Ik had er nog niet eerder van gehoord maar via Google ben ik er terecht gekomen en ik vond er eigenlijk wel hele toffe spullen. Gelukkig heb ik me enigszins in kunnen houden en uiteindelijk niet te veel geld uitgegeven. Ik zal ook de link van elk product erbij vermelden.

Kleine kanttekening: de hangmandjes moeten nog opgehangen worden, maar die komen aan de rechterkant van de spiegel te hangen.

 

De overige producten heb ik bij andere winkels vandaan. Van deze producten kan ik geen online afbeelding vinden, dus heb ik ze zelf even gefotografeerd. De planten heb ik bij een tuincentrum in de buurt vandaan. 

 

Stukje jungle in huis

Planten hebben we al jaren in huis, maar het is nu wel een trend om meerdere planten samen neer te zetten en zo een tuintje (of jungle) in huis te creeren. Zelf vind ik planten in huis een must! Het helpt de lucht te reinigen, ze stralen rust uit en het brengt tegelijkertijd wat kleur in huis. En zeker met de trend om cactussen en vetplanten in huis te halen, is het nu niet meer zo gemakkelijk om planten dood te laten gaan. 

 

Past mijn manier trouwens niet helemaal bij je, maar vind je het wel een gaaf idee? Hieronder vind je meer inspiratie van je persoonlijke stukje jungle in huis. Wellicht zit hier iets voor je tussen wat je kunt toepassen in huis. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0