· 

Grieks moderne badkamer

Het is alweer eventjes geleden dat ik een blog heb gepost, maar we zijn nog even op 'babymoon' geweest met z'n twee. We hebben het heerlijke eiland Mykonos in Griekenland opgezocht om nog even goed te relaxen. En altijd als je in een ander land bent, kom je andere interieurstijlen tegen. Ik raak daardoor erg geinspireerd! Deze vakantie had ik de wellicht wat vreemde tik om bij elk restaurant, cafe en barretje naar de toilet te gaan, omdat ik zo nieuwsgierig was naar hoe deze eruit zagen. Ik was namelijk aangenaam verrast door de stijl, netheid en moderniteit waarmee de toiletten waren vormgegeven. Nu kwam het dus wel goed uit om zwanger te zijn en toch al om de haverklap naar de toilet te moeten. Ik heb mijn ogen uit gekeken! Ik nam nog net niet mijn camera mee naar de toilet (haha).

Grieks stucwerk

Wat mij ten eerste opviel aan de toiletten, is dat ze vrijwel geen onderscheid maken in een heren- of damestoilet. Er is vaak gewoon een ruimte waar iedereen de toiletten kan gebruiken. Sommige restaurants hebben wel twee aparte ruimten voor heren en dames, maar dit zijn vaak de grotere en luxere restaurants.  Wat je verder eigenlijk alleen maar ziet waren gestucte muren in allerlei kleuren. De ene keer erg strak gestuct en de andere keer een stuk zachter met afgeronde hoeken. Soms wordt het gecombineerd met een klein mozaiekwerkje die verwerkt is in het stucwerk. In plaats van een schilderij of een andere vorm van wanddecoratie, hadden ze dit gedaan. Het geeft een erg leuk effect. 

 

Stenen wasbakken

Het stucwerk stopt niet op de muren, maar loopt vaak door op de wastafel. Hierdoor vormt de wastafel een geheel met de muren. Alsof alles in 1 beweging is gestuct en vormgegeven. Is de wastafel niet van stucwerk, dan is hij wel van hout. De wasbak is soms in het stucwerk verzonken, maar vaak zie je dat een mooi stenen wasbak bovenop de tafel staat. Steen en stucwerk en/of hout is een erg mooie combinatie, waarmee je een hele modere uitstraling kan creëren maar zeker ook een zachte en rustieke uitstraling. 

Accessoires

Uiteraard kan een badkamer of toilet niet zonder accessoires. De accessoires die je voornamelijk ziet in de Griekse moderne toiletten en badkamers zijn van hout of natuurlijk vezel gemaakt. Zo zie je erg veel mandjes van bijvoorbeeld jute, houten bakken en houten spiegels. Dit wordt dan gecombineerd met moderne chrome kranen en douches, die rechtstreeks uit de gestucte muur komen. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0