· 

Mijn eerste moederdag

Om heel eerlijk te zijn, ben ik niet zo van de moederdag. Ik vind het eigenlijk te commercieel. Beetje hetzelfde als Valentijnsdag. Uit principe doe ik daar ook niet aan. Toch vind ik het aan de andere kant wel weer een mooie gedachte om even stil te staan bij het moederschap en je eigen mama te waarderen voor alles wat ze voor je doet en gedaan heeft. Voor mij had het dit jaar een nieuwe betekenis; ik ben nu zelf een mama. 

Afgelopen week begonnen collega's ook over het feit dat ik mijn eerste moederdag zou meemaken. Ik heb toen ook lachend gereageerd op hun aanname dat ik ontbijt op bed zou krijgen. Dat is natuurlijk wel een beetje een standaard dingetje. Een ontbijt op bed zag ik niet gebeuren. Ik ben namelijk een echt ochtendmens (slechte uitslaper) en dus altijd veel eerder uit bed dan mijn vriend. Hem moet ik vaak nog wakker maken. Je kan het dus al raden, ontbijt is hem niet geworden. Maar dat vind ik ook totaal niet erg. Uiteindelijk heb ik van mijn vriend een boek over bloggen gekregen, wat erg toepasselijk is nu. Verder moest hij helaas aangeven dat de andere twee cadeaus niet op tijd geleverd waren, haha. Typisch iets voor Mike! Is namelijk niet de eerste keer. Die heb ik dus nog tegoed en wacht ik met smart af. 

Het moederdagcadeau van Mike
Het moederdagcadeau van Mike

Van Dean heb ik een knutselwerkje gekregen. Handzeep met zijn handafdruk erop. Te schattig! We hebben voor Dean opvang geregeld bij een gastouder. Zij is tevens een vriendin van me en veel van de kindjes van onze vrienden zitten ook bij haar. Het is natuurlijk super tof dat alle kindjes ook samen opgroeien. Ze doet het ongelofelijk leuk met de kids en knutselt er vaak op los. Zij heeft dus ook samen met Dean dit werkje gemaakt. 

Handafdrukje van Dean
Handafdrukje van Dean
En een foto van Dean erop
En een foto van Dean erop

Verder heb ik samen met mijn broer voor onze mama bloemen geregeld. Deze zijn vandaag bezorgd bij haar. Wij doen eigenlijk weinig aan moederdag (zijn we te nuchter voor?) maar we vinden het wel zo leuk om een kleinigheidje als bedankje te regelen. Ze doet namelijk erg veel voor ons en we zouden geen fijnere, leukere en betere moeder kunnen wensen. 

De bloemen voor mijn eigen mama
De bloemen voor mijn eigen mama

Al met al, we hebben eigenlijk niets bijzonders gedaan in het kader van moederdag. We hebben een normale dag gehad. We zijn vandaag nog op kraambezoek geweest bij vrienden, die een paar weken geleden bevallen zijn. Verder hebben we samen met het gezin van Mikes broer bij mijn schoonmoeder gegeten. In mijn beleving gewoon een prima moederdag voor mij. 


Fijne moederdag gewenst voor iedere (aanstaande) moeder! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0