· 

Deans zonnige eerste verjaardag

Lekker cliche, maar wat is dat eerste jaar ontzettend snel gegaan! Dean is alweer 1 jaar oud. Een jaar geleden lag ik te puffen in het ziekenhuis, wat me bijstaat alsof het gisteren was. Wat heeft hij veel ontwikkelingen mogen doormaken in het afgelopen jaar. Als ik hem nu zie rond lopen, kan ik me niet voorstellen dat hij nog maar een jaartje geleden hulpeloos en kwetsbaar in mijn armen lag. Een verschil van dag en nacht! Uiteraard moet deze mijlpaal gevierd worden met een verjaardagsfeestje. Dat hebben we de zaterdag voor zijn echte verjaardag laten plaatsvinden met vrienden en familie. 

Cadeaus uitpakken met Dean
Cadeaus uitpakken met Dean

Het idee

Als je sommige eerste verjaardagen ziet dan is dat een heus spektakel met allerlei bijzondere activiteiten en de meest fantastische decoratie en versieringen. Daardoor voelde ik toch stiekem wel een beetje de druk om een leuke verjaardag te plannen. Zeker ook omdat de foto's die genomen worden op Deans verjaardagsfeest voor de rest van zijn leven bewaard blijven. Toch moet ik zeggen dat de planning hiervan echt ontzettend veel tijd kost en ik (samen met Mike) hier gewoon simpelweg weinig tijd voor hadden. We zijn gelukkig allebei vrij nuchter en hebben het daarom lekker op onze eigen manier gedaan. We hebben vrienden en familie uitgenodigd om vanaf 14.30 uur langs te komen bij ons thuis. Daarbij hebben we gelijk aangegeven dat mensen eventueel kunnen blijven BBQ'en en in de avond een klein sappie kunnen komen doen. Oftewel, de middag voor de kids en de avond voor de volwassenen. Om heel eerlijk te zijn vind ik kinderverjaardagen altijd ontzettend druk en chaotisch. Daarom wilde ik toch graag de avond eraan plakken zodat je als volwassene nog enigszins tot rust kan komen onder het genot van een drankje en elkaar echt aandacht kan geven. Want wees eerlijk, met kinderen erbij kun je moeilijk een normaal volwassen gesprek voeren met je volle aandacht. 

Verjaardagstaart eten
Verjaardagstaart eten

De taart

De taart vond ik erg belangrijk. Waarschijnlijk heeft bijna iedereen een foto van zichzelf bij mama op schoot kijkend naar de eerste verjaardagstaart. Daarom hechtte ik veel waarde aan hoe de taart eruit zou zien. Ik heb na wat zoekwerk samen met Mike gekozen voor een vanille en aardbeien fondant taart met een voetbal thema. Dean is helemaal gek van ballen en schopt tegen elke bal aan die hij ziet. Iets met 'met de paplepel ingegoten worden'... We hadden ook nog even gedacht aan een auto thema, maar toch klopte dat op de een of andere manier niet in mijn hoofd. Voetbal it is dus. Ik denk dat Dean de taart wel mooi vond aangezien hij gelijk de bal op de taart wilde pakken. Het zingen en kaarsje uitblazen snapt hij natuurlijk allemaal niet, maar volgens mij was hij aardig onder de indruk van het zingen. Zijn grote neef, die 4,5 jaar ouder is, heeft hem geholpen met het kaarsje uitblazen. Dan komt het langverwachte moment van zijn eerste stukje taart eten. We hebben hem in zijn stoel gezet en een stukje voor hem neergezet. We waren eigenlijk verbaasd dat Dean zo gecontroleerd en rustig zijn taartje uit elkaar aan het plukken was. Hij pakte telkens maar kleine stukjes en bracht dit naar zijn mond. Je hoort verhalen dat kinderen alles verrot slaan en grote stukken naar binnen schransen, maar bij Dean was dit totaal niet het geval. Lekker vond hij het in ieder geval wel. 

Deans 1e verjaardagstaart
Deans 1e verjaardagstaart

De BBQ

In eerste instantie dachten we dat we voor een select groepje een BBQ zouden moeten regelen. Echter vond iedereen het zo'n leuk idee met dit fantastische weer dat vrijwel iedereen bleef eten en we uitkwamen op totaal 25 personen. Dat is dus een flinke BBQ! Persoonlijk schrok ik er in eerste instantie een beetje van, maar Mike en ik hebben al jaren onze verjaardagen niet echt gevierd. Het was dus ook weer niet zo erg dat we eens een keertje uitpakken. We hebben uiteraard veel vlees gehaald, waaronder voor gegaarde kippenpoten en spareribs van de kippenboer. Dat is een kwestie van opwarmen, dus ideaal! Daarnaast hebben we bakken bami, rijst en nasi bij de toko gehaald. De tafel vullen met stokbrood, salade, sausjes en aardappeltjes en iedereen heeft genoeg keus. Mike is wel de gehele tijd aan het BBQ'en geweest, maar gelukkig vindt hij dit ook wel leuk om te doen. Het nadeel van de BBQ rond dit tijdstip is dat dit ook precies het drukste moment is met Dean. Hij moet zijn groente krijgen, zijn slaap ritueeltje, nog een flesje en dan naar bed. Door alle indrukken was Dean er ook wel klaar mee en niet meer zo vrolijk. Dat maakte het allemaal wat lastiger, maar gelukkig waren er genoeg mensen (waaronder de oma's) die in de keuken alles konden klaarmaken voor de BBQ. Uiteindelijk ben ik erg blij dat we toch een BBQ hebben georganiseerd, want het was erg lekker en gezellig. Het geeft toch een extraatje aan een kinderverjaardag. 

Puky fietsje gekregen van oma
Puky fietsje gekregen van oma

WK en Formule 1

Aangezien ikzelf erg geïnteresseerd ben in sport en zo ook veel vrienden, wilde ik graag dat de tv de gehele dag op de sport-zender stond. Op die manier konden de mensen die het graag wilden zien, de kwalificatie van de Formule 1 van Oostenrijk en vervolgens de WK-wedstrijden (Frankrijk-Argentinië en Uruguay-Portugal) kijken. Zelf wilde ik dit namelijk ook graag zien. Ik denk dat ik veel mensen er een plezier mee gedaan heb, waarmee ik blij ben. Voor mij is het net wat anders uitgepakt want je bent zo belachelijk druk bezig met van alles en nog wat, dat ik vrijwel niets gezien heb van de kwalificatie en de WK-wedstrijd in de middag. Ik heb later moeten navragen hoe de kwalificatie verlopen was en waar Verstappen zou gaan starten. Dat Argentinië uitgeschakeld was heb ik ook pas later mee gekregen. Gelukkig kon ik wel zien hoe Uruguay Portugal verslagen heeft. 

De cadeaus

We zijn ongelofelijk verwend door iedereen met hun mooie cadeaus. Dean heeft genoeg keus om zich mee te vermaken de komende maanden, daar is geen twijfel over mogelijk. Wij hebben van tevoren een verlanglijstje samengesteld via www.lijstje.nl. Op die manier help je de gasten met een cadeau uitzoeken en is de kans groter dat Dean een cadeau krijgt die hij (en papa en mama) ook daadwerkelijk wil hebben. Dus dat is wel een aanrader, moet ik eerlijk zeggen. Dean snapt het uitpakken in principe nog niet zo goed, plus hij is belachelijk snel afgeleid door van alles om hem heen. Veel dankbaarheid kregen de gasten dus niet van Dean. Wel van papa en mama.  

 

Al met al hebben we een erg leuke dag gehad en zijn we zeer tevreden over hoe alles verlopen is. 

Gelijk spelen met een van de cadeaus
Gelijk spelen met een van de cadeaus

Reactie schrijven

Commentaren: 0