· 

Een verrassende citytrip met Srprs.me

Via Facebook zag ik eens een advertentie van Srprs.me voorbij komen, die mij eigenlijk direct triggerde. Je geeft zelf een aantal voorkeuren aan en zij stellen je hele reis samen. Ideaal als je zelf geen zin/tijd hebt om een reis samen te stellen of je hier niet zo goed in bent. Ze zorgen voor een stukje spontaniteit in je reis. Tijdens mijn zwangerschap wilde ik graag nog iets doen wat je misschien niet zo snel met een kind erbij zou doen. Om die reden hebben we dus besloten om een citytrip via Srprs.me te boeken. Geen idee waar we uit zouden komen, maar dat vonden we juist een erg leuk idee. Een stukje spanning. Een stukje gemak. Gewoon leuk!

Wat houdt het in?

Srprs.me biedt citytrips aan binnen en buiten Europa. Zij zorgen ervoor dat je gehele reis is georganiseerd en informeren je hier uitermate goed over. Uiteraard met hier en daar een geheimpje. Maar dat maakt het leuk. Ze houden rekening met een aantal voorkeuren die je moet doorgeven als je boekt. Dit moet je doorgeven:

  • Bestemming (binnen of buiten Europa en binnen Europa zou je ook nog kunnen kiezen voor Noord, Oost, Zuid of West, maar dat hoeft niet)
  • Je zou eventueel nog kunnen aangeven welke steden (maximaal 3) je wil uitsluiten. 
  • Luchthaven (Amsterdam, Eindhoven, Dusseldorf en Brussel)
  • Accommodatie (van gedeelde kamer tot aan premium 5 sterren kamers)
  • Aantal dagen (3, 4, 5 of 7 dagen)

Wanneer je dit ingevuld heb, kun je een vertrekdatum kiezen in de kalender. In deze kalender staan dan tevens de prijzen per persoon vermeld. Om direct een voorbeeld te geven, heb ik even gekeken wat het nu (31 mei 2018) ongeveer zou kosten als je binnen de komende 2 maanden in geheel Europa een standaard kamer wil voor 3 dagen (2 nachten). Grofweg zit je tussen de 215 euro en 360 euro per persoon, afhankelijk van de vertrekdatum. Een detail hierbij is wel dat er 40 euro bij komt als je ontbijt erbij wil en er 50 euro bij komt als je ruimbagage mee wil nemen. Maar om heel eerlijk te zijn, hoeveel heb je nou eigenlijk nodig in een weekendje? Vaak past het gemakkelijk in de handbagage. Althans, bij ons. Mike roept sowieso dat hij alleen een schone boxershort en tandenborstel nodig heeft en ik zorg dan wel voor de overige benodigdheden. Moet lukken dus! En aangezien je in een stad zit, kun je op genoeg leuke plekken ontbijten of brunchen. 

Daarna vul je de gegevens van de reizigers in met eventueel nog een opmerking erbij, et voila! Afwachten maar.

 

Een maand voordat je vertrekt krijg je informatie over de vliegtijden en hoe groot je handbagage mag zijn. Een week voordat je op reis gaat, ontvang je het weerbericht zodat je een beetje weet wat je mee moet nemen. Daarbij krijg je ook de kraskaart die je pas op het vliegveld moet doorkrassen. Pas dan weet je waar je eigenlijk heen gaat en krijg je alle verdere informatie via de e-mail. Gate zoeken en gaan!

Spannend! De teller staat op 0 dus invullen maar!
Spannend! De teller staat op 0 dus invullen maar!

Waar belandden wij?

Ik moet zeggen dat ik het wel echt een toffe ervaring vond. Je hebt natuurlijk geen flauw idee waar je heen gaat en aangezien ikzelf zo nieuwsgierig en ongeduldig als de pest ben, kon ik mezelf helemaal gek maken. Fantastisch, haha! Ik denk dat wij ongeveer 6 weken ervoor geboekt hadden, dus de wacht-periode viel best mee. Wij hadden als vertrekdatum vrijdag 24 maart 2017 gekozen. Toen wij een week ervoor de weersverwachting kregen, zagen we sneeuw en een zonnetje. Daardoor gingen wij natuurlijk speculeren waar we in godsnaam naartoe zouden gaan. Ik wist me ook gelijk geen raad met de kledingkeuze. Werd het nu koud of warm? Uiteindelijk dachten we wel dat we naar Noord-Europa zouden gaan, want zuidelijk van Nederland was er geen sneeuw meer te vinden. Maarja, zeker weten doe je het niet. Ik denk dat ik die weersverwachting ook dagelijks een paar keer bekeken heb om te kijken of het veranderd was. Dat het dan misschien duidelijker zou worden waar we naartoe zouden gaan. 

 

Eenmaal aangekomen op het vliegveld konden we de kraskaart open krassen en zouden we onze bestemming onthullen. Spannend! We zaten met een bakkie koffie bij een van de tentjes op Schiphol. Eenmaal de code te hebben achterhaald op de kraskaart en deze online ingevuld te hebben, mochten wij ontdekken dat we naar Oslo zouden gaan! Hoe vet?! Toch naar Noord-Europa dus. We kregen toen per e-mail alle benodigde informatie zoals vluchtnummer, hotel, adres etc. Vamos! (In een andere blog zal ik overigens Oslo behandelen, wat sowieso een aanrader is).

De onthulling!
De onthulling!

Aanrader!

Eigenlijk kan ik alleen maar zeggen dat een citytrip met Srprs.me een aanrader is. Als je een beetje spontaan bent en niet de moeilijkste qua reizen bent, is het super leuk om zo'n verrassend reisje te doen. Uiteraard moet je wel helemaal zelf je weg vinden als je aankomt op het vliegveld van je bestemming, maar vaak is dit zo goed geregeld op vliegvelden dat het absoluut geen rocket science is. Wij regelen sowieso nooit iets bij aankomst en zien wel hoe we bij het hotel komen. Die instelling moet je wel een beetje hebben. Je moet niet verwachten dat er een touringcar op je staat te wachten die je naar je hotel brengt. Het hotel en de locatie van het hotel was overigens erg goed en gemakkelijk bereikbaar. Verder moet ik zeggen dat de communicatie omtrent de reis erg goed verzorgd was door Srprs.me. Wij hebben geen moment onbedoelde vraagtekens gehad, dus dat is erg fijn. Ze besteden veel aandacht aan hun manier van communiceren, wat verfrissend is. Zo kregen we toevallig deze week een kaartje in de bus met een waardebon van 50 euro die we kunnen besteden bij een volgende citytrip. Erg attend en klantgericht! Dat was dus ook de trigger voor deze blog. Ik heb direct voorgesteld aan Mike om nog een trip te boeken en hij was ook direct enthousiast. Maar eerst even oppas regelen voor dat weekendje, zodat we samen op pad kunnen.

 

Oftewel, two thumbs up voor Srprs.me! Neem gelijk eens een kijkje op hun website. Of beter nog, boek een tripje!

 

Deze blog is overigens niet gesponsord, maar gebaseerd op mijn ervaring met Srprs.me. Heb jij ooit een trip via hen geboekt? Of wellicht een soortgelijke partij? Wat zijn jouw ervaringen?

Impressie van Oslo

Reactie schrijven

Commentaren: 0